Haagse Modelboot Club - HMBC

Foto's MiniSail Classic weekend in Bornerbroek

(12-14 augustus 2011).
Klik op een plaatje voor een vergroting.
Vorige pagina | Home | Diashow
Het weekend van 12, 13 en 14 augustus stond bij diverse HMBC-ers in de agenda om naar Minisail-classic in Bornerbroek te gaan. Bij Minisail-classic bouwen de leden zeilende schaalmodellen. Bouwdozen kom je er niet tegen en ook geen M-klassers of micro-magics. Vanuit de HMBC waren ook Joris met zijn nieuwe Fifie en Kees met het skûtsje van ondergetekende aanwezig. Ik had zelf mijn Hengst meegenomen. Er waren weer modelbouwers uit Duitsland, Zwitserland en Nederland naar het zeilweekend gekomen. Veel nieuwe schepen waren er ook. Zoals al gezegd Joris met zijn grote Fifie, maar ook een prachtige Arnemuidense hoogaars met spriettuig schaal 1:8 met een romplengte van 1.50m en een gewicht van 25 kg! Verder een fraaie St Ives Mackerel Driver SS 340 en diverse Franse vissersbootjes. Opvallend was ook de MX 2304 een model van een kleine Franse vissersboot. Het model was gebouwd schaal 1: 5 en het model is 1.60 lengte over alles. Het zeilde erg snel!
Het weer was tijdens het weekend zeer wisselvallig. Vrijdag eerst een poos regen en later in de middag en in de avond een lekker briesje uit de goed richting. Zaterdag was er erg weinig wind, maar het weer viel erg mee, het was in ieder geval grotendeels droog. Diverse HMBC-ers kwamen een dag kijken, soms met modellen. Matthijs had een flinke vloot bij zich, het sk×tsje, de koftjalk en één van zijn boeiers. Douwe had zijn fraaie in aanbouw zijn de Engelse loodskotter meegenomen en Mark kwam langs nadat het eerst bij de stoommeeting bij het gemaal was geweest.
Zondag begon met beroerd weer, urenlang goot het maar door. Om een uur of twaalf stopte de regen en begon het hard te waaien. Een aantal stoere zeilers waaronder Kees en Joris, gingen zeilen en dat levert natuurlijk spectaculaire foto's op, maar ook helaas hier en daar wat schade. Zo was bij Joris de voorste mastbak losgescheurd, maar de Fifie had wel bewezen erg goed te zeilen onder deze condities.
Ondanks het wat tegenvallende weer was het toch een zeer geslaagd weekend en weer super georganiseerd door Henk en Adri Buitenhuis. Volgend jaar gaan we zeker weer naar Minisail-classic in Bornerbroek.

Hans Staal
foto's : Hans, Joris en Kees

Vorige pagina | Home

Gecreëerd 15 augustus 2011
Copyright © 1999 - 2023 HMBC