Haagse Modelboot Club - HMBC

Foto's Zeiltoertocht Tour Fossa Hadrianus

over de Vliet (2 april 2017).
Klik op een plaatje voor een vergroting.
Vorige pagina | Home | Diashow
Zondag 2 april 2017 stond weer de modelzeiltocht Tour Fossa Hadrianus op het programma.
Deze tocht over het Rijn-Schiekanaal, beter bekend als de Vliet, gaat van Leidschendam naar Rijswijk of omgekeerd, afhankelijk van de windrichting.
Het beloofde een mooie dag te worden en dat werd het ook. Alleen wat weinig wind, vooral in het begin.
Besloten werd om toch maar weer in Rijswijk te starten. Enkele deelnemers waren uit eigen beweging al naar het startpunt in Rijswijk gereden. De overige deelnemers hadden zich bij de sluis in Leidschendam verzameld.
Na een kopje koffie op het zonnige terras van restaurant Fratelli te hebben genuttigd vertrokken zij ook naar het startpunt in Rijswijk.
Helaas kwam er nog een ziekmelding binnen van Frans van de Stadt, een trouwe deelnemer aan deze toertocht. Ook Wim Moonen ontbrak, omdat er voor hem niet genoeg wind stond.
Na hier en daar nog wat reparaties te hebben uitgevoerd gingen we met 14 zeilschepen van start. Het ging in het begin moeizaam, maar de schepen kwamen vooruit! Het was vrij druk op het water met wedstrijdroeiers, maar er zijn gelukkig geen ongelukken gebeurd.
Joost van Donk had geen oppas voor de hond kunnen regelen, dus nam hij hem maar mee. Het is wel een handicap bij het zeilen. De hond was blij toen Joost z'n boot even naar de kant moest halen voor een kleine reparatie. Zo kon hij even uitrusten.
Arie den Dulk deed mee in zijn scootmobiel. Na een uurtje hield hij het echter voor gezien en reed terug. Hij wilde op tijd thuis zijn voor de voetbalwedstrijd.
Mark Bol stond gedurende de dag paraat met de roeiboot, om eventueel te kunnen helpen bij calamiteiten. Dat was gelukkig niet nodig.
Rond 13 uur werd er gepauzeerd voor de koffie met koek. Intussen was de wind gedraaid en iets in kracht toegenomen.
Besloten werd tot aan de Hoornbrug door te zeilen en dan voor de wind terug te zeilen naar het startpunt. Dat was ook gunstiger in verband met de auto's. We hoefden dan niet te pendelen.
Rond half 4 was iedereen weer bij het beginpunt aangekomen en konden we terugkijken op een mooie dag.

Klik hier voor foto's van Kim van Zwieten.

André Ros
foto's : André Ros en Douwe Cupedo

Vorige pagina | Home

Gecreëerd 3 april 2017
Copyright © 1999 - 2023 HMBC