Haagse Modelboot Club - HMBC

Foto's Modelzeil toertocht Tour Fossa Hadrianus

Leidschendam-Rijswijk (31 maart 2019).
Klik op een plaatje voor een vergroting.
Vorige pagina | Home | Diashow
De laatste zondag van maart stond de Tour Fossa Hadrianus op de agenda.
's Ochtends vroeg verzamelden zich de 12 deelnemers bij de sluis in Leidschendam.
Het was daar nogal chaotisch omdat aan de sluis werd gewerkt en we via de andere brug naar de overkant moesten lopen.
Na een prijzig kopje koffie bij restaurant Fratelli te hebben gedronken werden de zeilboten opgetuigd voor de toertocht.
In verband met vervoersproblemen werd besloten niet de hele tocht in é&ecaute;n richting te lopen, maar na de koffie/lunchpauze om te keren en weer terug te zeilen.
Helaas was de tocht voor Frans van de Stadt van korte duur. De zeilbediening van zijn Saphir liep in de soep en was op korte termijn niet meer te redden.Hij kon weer onverrichter zake naar huis.
Er stond een lekker windje uit het noord oosten kracht 3 à 4. Het was nog wel grijs en koud.
Voor de wind konden we flink opschieten. Helaas gaf de scootmobiel van Arie de geest (lege accu) en moest hij halverwege de strijd staken.
Gerrit Heringa kreeg bij het ongelukkig passeren van een brug een flinke scheur in de romp van zijn boot. Gelukkig boven de waterlijn. Tijdens de lunchpauze bewees zich weer het nut van Ducttape. Zo kon hij ook weer terugzeilen.
De besturing van de boot van Rob Graap liet het afweten, maar na de lunch deed alles het ineens weer. Ra ra hoe kan dat?
Intussen was de zon tevoorschijn gekomen en zag alles er een stuk vrolijker uit. Na de lunch keerden we terug en dat betekende laveren.
Maar dat schoot ook nog best op, al waren er hier en daar wat problemen, die moesten worden opgelost.
De besturing van de boot van Rob bleek toch niet betrouwbaar en het schip kwam aan de overkant vast te liggen, zodat hij ook moest opgeven. Gelukkug kon Wim Bunte hem ophalen en weer naar de auto van Rob terugbrengen.
Een aanvaring met een dukdalf van de Smaragd van Wim Breedijk leverde flinke schade op, die gelukkig provesorisch kon worden gerepareerd, zodat hij de tocht toch kon uitzeilen.
Zo kwam een ieder uiteindelijk toch weer terug bij de sluis in Leidschendam.

André Ros
foto's : André Ros

Vorige pagina | Home

Gecreëerd 31 maart 2019
Copyright © 1999 - 2023 HMBC