Haagse Modelboot Club - HMBC

Foto's Skutsjesilen

in Langweer (Fr) (12-13 april 2014).
Klik op een plaatje voor een vergroting.
Vorige pagina | Home | Diashow
Verslag Mini Skûtsjesilen in Langweer tijdens de opening van het Watersportseizoen 2014.

Ook dit jaar zijn de Mini skûtsjes, via HMBC, uitgenodigd om te komen varen tijdens de opening van het watersportseizoen in Langweer. Voor de 6e keer wordt het seizoen geopend door ongeveer 40 IFKS (1:1) skûtsjes die onderling uitmaken wie het beste is. Zaterdags vroeg begint het spektakel al en zondagmiddag tegen vier uur was de winnaar bekend.
Diverse Westerlingen waren vrijdags al in het Hajé hotel in Joure neergestreken om de volgende dag tijdig en uitgerust aan de waterkant te kunnen verschijnen. Zaterdagmorgen vroeg scheen de zon al en beloofde het een heerlijke dag te worden.

Na het gezamenlijke ontbijt gaan we richting het strandpaviljoen in Langweer. We mochten met de auto doorrijden tot het paviljoen om onze spullen uit te laden, daarna waren er ruime parkeer mogelijkheden voor de rest van de dag. Het strandpaviljoen heeft ons de twee dagen van lekkere verse koffie (gratis) voorzien en voor tussen de middag waren er ook nog broodjes te koop.

We mochten ook de HMBC vlag in de vlaggenmast hijsen wat we de tweede dag ook gedaan hebben.
De locatie zelf was uitsteken en ik vond het veel beter dan vorig jaar. We zaten in de zon, op het gras, aan het water, de meegekomen dames lekker luw en konden alle wedstrijden van de 1:1 skûtsjes heel goed zien. Een klein minpuntje waren de struiken die de wind uit het Westen en zondags uit het Noord-Westen flink tegen hield, waardoor er op een paar plekken Madesteinse taferelen ontstonden, waarbij de plekken zonder wind regelmatig aanwezig waren.

Met behulp van de lokale organisatie en een collega modelboot (M-Klasse, IOM, Micro Magic, enz) zeiler Arjan van Cingel konden we nog enkele boeien in het water leggen en een aantal heats met het perfect werkende startapparaat afleggen. Arjan nogmaals bedankt.

Ondanks dat deze wedstrijdjes als demo bedoeld waren nam af en toe bij een enkele deelnemer de adrenaline toe en werd dat met een kwinkslag of een aai over de bol gecorrigeerd.
Al met al twee heerlijke dagen gezeild met mijn Mini Woudsend, kleine schades moeten herstellen, zeilen beter afgesteld en geweldig genoten van de 1:1 wedstrijden die met 4 - 5 bf spectaculaire plaatjes opleverden.

Tegen vieren waren de winnaars van het 1:1 (Jelle Talsma met "De Lange Jan") en de Mini Skûtsjes bekend.
Voor de zeilende deelnemers met de mini skûtsjes was er na afloop nog een kleine attentie en konden we Dik feliciteren met zijn eindoverwinning, Arjan met zijn tweede plaats en Hein met zijn derde plaats.

Hopelijk volgend jaar weer!

Joost van Donk

Klik hier voor meer foto's van Joost van Donk.

foto's : Arie den Dulk

Vorige pagina | Home

Gecreëerd 13 april 2014
Copyright © 1999 - 2023 HMBC