Haagse Modelboot Club - HMBC

Foto's MiniSkûtsjesilen

in Langweer (F) (16 en 17 april 2016).
Klik op een plaatje voor een vergroting.
Vorige pagina | Home | Diashow
Voor 16 en 17 april waren we weer uitgenodigd om met een stel modelskûtsjes aanwezig te zijn bij de opening van het wedstrijdseizoen voor skûtsjes in Langweer (F). Na de goede ervaringen van afgelopen jaren was al snel een aantal modelskûtsje bouwers bereid voor een gezellig weekendje naar Langweer te rijden. Er was een boot met buitenboordmotor aanwezig om de boeien voor een parcours uit te leggen, zodat wij ook een aantal wedstrijden konden zeilen. Daarvoor werd ook een beker beschikbaar gesteld.

Zaterdag was er zoveel wind dat de openingswedstrijden voor de grote skûtsjes werden afgelast. Toch hebben nog enkele waaghalzen met hun modelskûtsjes proberen te zeilen, maar dat bleek al gauw een hachelijke zaak te zijn. Dan maar hopen op minder wind op zondag.

Ook zondag stond er echter nog een flinke wind, maar toch gingen de wedstrijden van de grote en kleine skûtsjes door.
Af en toe kwam de zon door en dan was het lekker warm. Af en toe viel er wat regen en dan was het flink koud. Kortom een afwisselende dag, maar wel met veel publiek en diverse wedstrijd heats. De miniskûtsje wedstrijden werden gewonnen door Joost van Donk, die dan ook de felicitaties en de beker mocht ontvangen van de animator van dit hele gebeuren Dik van Kooij.

Tenslotte nog even een groepsfoto maken en dan opruimen en weer naar huis.

André Ros
foto's : André Ros

Uitslag Mini Skûtsjesilen
17 april 2016

Vorige pagina | Home

Gecreëerd 17 april 2016
Copyright © 1999 - 2023 HMBC