Foto's Jubileum vaardag
op Madestein (27 juni 2009).
Klik op een plaatje voor een vergroting.
Vorige pagina | Home | Diashow
Zaterdag 27 juni: jubileumvaardag HMBC aan Madestein. Voor mij een dag om nooit te vergeten.
's Ochtends vroeg waren al diverse echtgenotes van leden in de weer, om zo'n 140 lunchpaketten te maken. Er waren n.l 140 aanmeldingen voor deelname aan onze jubileum vaardag binnengekomen. Naast een groot aantal HMBC-leden mochten wij ons ook verheugen op deelnemers van ScheepsModelbouwGroep IJmond uit Heemskerk, Modelboot Vereniging Neptunus uit Rotterdam, Algemene Modelboot Vereniging Zevenkamp uit Rotterdam, Vaargroep Flevoland uit Biddinghuizen en NZH Hobbyclub uit Haarlem. Het was nog wat nevelig, maar in ieder geval wel droog toen om 10 uur de voorzitter van de HMBC Hans Staal de vaardag officieel opende. Kort daarvoor was er een korte doopplechtigheid geweest van het nieuwe Skûtsje van Hans. Dit schip was het zevende exemplaar in onze vereniging die werd toegevoegd aan de HMBC Skûtsje vloot.
Na de opening werd vanaf de Jenifer M van Wim Moonen met een kanonschot het startsein gegeven voor de vlootschouw met de 7 aanwezige Skûtsjes. Vervolgens kon er in blokken van een half uur vrij gevaren worden en werd er een wedstrijd parcoursvaren gehouden.
Om 12 uur werd ik met mijn vrouw en plotseling opgedoken dochters naar voren geroepen. Voor mij geheel onverwachts werd mij na een toespraak door de loco-burgemeester van Midden-Delfland een lintje opgespeld. Ik werd daarmee benoemd tot lid van de orde van Oranje Nassau, vanwege mijn verdiensten voor het verenigingsleven op het gebied van modelbouw van afgelopen 40 jaar. Ik was zeer vereerd.
Daarna werd het programma vervolgd met vrij varen, parcoursvaren en een demo met een in brand geraakt booreiland. De verwachte onweersbuien bleven gelukkig uit en de zon kwam af en toe zelfs tevoorschijn. Rond vier uur kon de prijsuitreiking plaatsvinden van het parcoursvaren. Daarna ging iedereen weer huiswaarts. Ik wil iederen bedanken, die geholpen hebben deze dag tot een succes te maken. Een speciaal woord van dank gaat naar de aanwezige leden van SMG IJmond, voor het beschikbaar stellen van hun marktkramen en MBV Neptunus voor de meegebrachte tafels.
Ik wil, ook namens mijn vrouw, iedereen bedanken voor de moeite die men gedaan heeft om deze dag voor ons tot een onvergetelijke dag te maken.

André Ros

foto's : André Ros.

Vorige pagina | Home

Gecreëerd 27 juni 2009
Copyright © 1999 - 2009 HMBC