Als een phoenix uit de as, euh.. deling herrezen!!
Het skûtsje van Grouw

Deze pagina werd verzorgd door Hans Staal
Ik eindigde de vorige keer met de chemobak. Gelukkig zag Matthijs Willering nog mogelijkheden. En zie hier het verslag van een romp voor de poorten van de chemobak weggehaald en met hulp van de familie van Matthijs weer tot een fraaie romp gemaakt. 
Kort na de mislukte inkort poging gaf Matthijs aan dat hij wel met de overige twee stukken verder wilde. Hij heeft ook de mast, de roef en luiken meegekregen en verder de zwaarden. Met behulp van de bovenbouw zijn beide helften weer goed tov elkaar geplaatst. Dit was nog vrij veel stelwerk, maar is toch goed gelukt. Daarna zijn in het schip enige balken gelegd van de ene naar de andere helft van de romp. Vervolgens is de opening verder beplankt met hout en vastgezet met twee componentenlijm.
De buitenkant is daarna opgevuld met plamuur en flink geschuurd. De afwerking volgt met een polyestermat en polyester.Meteen daarna heeft Matthijs de romp, roef en de luiken geschilderd. Het ziet er nu weer schitterend uit. Ik had dit zelf niet zo verwacht en zeker niet zo snel!! Kortom complimenten voor het werk en in 2004 zien we Matthijs met de Grouw in actie op het water.

Foto's Matthijs Willering en Hans Staal

Created December 30th 2003