Deze pagina werd verzorgd door Hans Staal

Skûtsje, maken van de mal voor nieuwe skûtsjes

De mal wordt bekleed met polyester

De gelcoat zit op de mal en we beginnen nu met het aanbrengen van de polyester en de mat. We gebruiken hiervoor geweven 160 grams mat. Eerst wordt de gelcoat licht geschuurd met 800 en daarna wordt polyester erop aangebracht met de kwast. Daarna gaat de mat erop er wordt nog wat extra polyester op de mat gedept. Niet gaan verven, want dan verschuift de mat, maar gewoon met de kwast de mat deppen. Met de roller wordt daarna alles netjes uitgerold.

Bij deze werkzaamheden moet je zeker handschoenen aan doen. Verder heb ik zelf altijd een gasmasker op. Buiten valt de stank wel mee maar als je binnen bent moet je zeker een masker gebruiken. Doe je dit niet, dan volgt een stevige koppijn en natuurlijk schade aan je gezondheid die je niet meteen merkt.....

De opduwertjes krijgen nu een laag polyester in de mal. Hier gebruiken we 80 grams geweven mat. Rechts is de mal te zien die nu uithardt.
Dennis is de bakboord kant van de mal aan het lossen. Stuurboord is al gelost. Rechts de mal te zien die klaar is voor het eerste skûtsje dat erin gemaakt kan worden.