Deze pagina werd verzorgd door Hans Staal

Vier Skûtsjes in aanbouw

Twee daarvan hebben de tewaterlating beleefd.

Sinds de laatste update is er weer veel gebeurd. Dirk en Dik hebben hard gebouwd om voor de opening van het vaarseizoen van de HMBC hun skûtsjes gereed te hebben. Afgelopen zondag was het dan zover. Dirk heeft dit niet zomaar voorbij laten gaan. Hij had een heuse ceremonie compleet met champagne georganiseerd. Cristel heeft het skûtsje van Dirk gedoopt, 'Lady Paula'. Na deze doop is er getoast op de behouden vaart van de modellen en zijn ze tewater gelaten. Dik had de Lemmer ook bij zich en Matthijs had de Grouw meegenomen, zodat we vier skûtsjes op het water hadden. Eerst nog aparte foto's van de twee nieuwe skûtsjes.


Verder de foto's van de vier skûtsje bij elkaar op het water, een prachtig gezicht.
Het skûtsje van Hans is bijna gereed, dat duurt nog een paar weekjes. Charles is ook bezig, hij heeft nog iets meer werk en Matthijs gaat ook weer verder met zijn nieuwe romp.
Bij de volgende update gaan we verder in op het zeilen maken en we behandelen dan twee manieren van zeilen maken. Eén met een computer programma met dacron zeilen en de meer traditionele manier met katoenen zeilen.