Haagse Modelboot Club - HMBC

Foto's Zeiltoertocht Tour Fossa Hadrianus

(25 maart 2012).
Klik op een plaatje voor een vergroting.
Vorige pagina | Home | Diashow
Na 2 jaar niet te zijn doorgegaan was er dit jaar weer een Tour Fossa Hadrianus georganiseerd. Dit is een zeiltoertocht over de Vliet van Leidschendam naar Rijswijk. Als datum was gekozen voor de laatste zondag van maart. In het verleden werd de tocht altijd eind april gehouden, maar door toenemende recreatievaart is het dan al erg druk met andere schepen op het water. We gingen om 11 uur van start vanaf de sluis in Leidschendam.
We hadden over het weer niets te klagen. Na een bewolkt begin kwam de zon al spoedig door en werd het een stralende dag.
We hadden wel met veel roeiers te maken, maar gelukkig is het allemaal goed gegaan. We konden veelal voor de wind varen, zodat het niet zo moeilijk was. Ook het stuk langs de met hekken afgezette oever verliep zonder problemen.
Toen was er koffie met een koek en werd besloten verder richting Delft te zeilen. Af en toe viel de wind weg en moest er even halt gehouden worden, maar over het algemeen schoten we lekker op. Hierdoor konden we de hele tocht van ca. 8km afmaken. Het was genieten.
De foto's van Mark Bol kunt U hier vinden.

André Ros
foto's : André Ros

Vorige pagina | Home

Gecreëerd 25 maart 2012
Copyright © 1999 - 2023 HMBC