Haagse Modelboot Club - HMBC

Foto's Toertocht

Ringvaart Haarlemmermeer (11 december 2016).
Klik op een plaatje voor een vergroting.
Vorige pagina | Home | Diashow
Nadat ik een poosje niet mocht auto rijden, was het weerzien hartelijk in de mooie garage van Aad en Joke Bervoets daar op de Huigsloterdijk in Vredenburg aan de Ringvaart van de Haarlemmermeer polder.
Dat deed me goed, het word al best een vertrouwd koppeltje vaste zeilers zo bedacht ik me.
Al ben ik eigenlijk niet zo'n loper, probeer ik de tour tochtjes wel mee te doen. Ik heb er gewoon iets mee, net als die andere, haha. 
Je maakt ook wel eens wat mee, zoals een boot vast in de rietkraag of dat er iets breekt, dat kan altijd gebeuren.
Maar wat er zondag 11 december allemaal gebeurde, heb ik niet eerder meegemaakt. Het werd een soort Tocht der Tochten.
Er was een prima opkomst van 12 boten, moet gezegd worden. Met van alles van de Dragon Flite, Skutjes, Marbleheads, A klasse enz.
We vertrokken rond 11 uur met mooi weer, een temperatuur van 10gr, maar de stevige wind (3-4Bf) voelde kouder aan.
De wind zou kunnen aantrekken tot 4-5Bf. Dat gebeurde ook, waarbij het veld al flink uit elkaar viel. Toen de wind aantrok naar 5 bf, bleven er al rap maar 5 boten over. De rest besloot om verschillende redenen terug te keren. De stevige wind werd de grootste boosdoener.
Maar die 5 boten kregen het ook zwaar. De meeste boten waren over tuigt ( te veel zeil). Even niet opletten en het was gebeurd.
Er gebeurde van alles, tuigen braken en boten liepen op de keien aan de overkant . Gelukkig lag er een oude roeiboot bij de Hanepoel, wat onze redding was . We besloten, na ons bezoekje aan de Hanepoel voor een sanitair stop en een drankje, om terug te gaan. Het werd allemaal te veel.
We dachten alles wel gehad te hebben toen tijdens de terugreis ook nog een zender leeg bleek te zijn. Dan sta je met je A klasse.
Gelukkig kon deze na een belletje opgehaald worden. De wind was iets geluwd, maar het was nog wel echt doorlopen geblazen met de boten voor de wind.
Bij Aad nog even afgezakt o.a. met heerlijke soep. Aad en Joke nog erg bedankt voor jullie gastvrijheid en prima verzorging.
Zo ging ik best moe, maar voldaan huiswaarts. Het was een bijzondere spannende zeildag.
Zeilcommissie Woubrugge bedank voor de prima organisatie en graag tot volgend jaar.

Wim Breedijk
foto's : Wim Breedijk

Vorige pagina | Home

Gecreëerd 15 december 2016
Copyright © 1999 - 2023 HMBC