Haagse Modelboot Club - HMBC

Foto's Van Loon Hardzeildag

in Veere (18 juli 2015).
Klik op een plaatje voor een vergroting.
Vorige pagina | Home | Diashow
We zijn dit weer geweest naar de Van Loon Hardzeildag georganiseerd door de Stichting Behoud Hoogaars. Ook dit jaar weer geluk met het weer, na wat wolken in de ochtend werd het zonnig met een lekkere temperatuur van 20-22 graden.
De Van Loon hardzeildag speelt zich af op het Veerse Meer ter hoogte van Veere en bestaat uit een aantal zeilwedstrijden met diverse rond en platbodemjachten. Naast de zeilwedstrijden is er walgebeuren direct aan het water.
Daar waren wij ook aanwezig met verschillende scheepsmodellen. Op de stand is de blikvanger het door Willem gebouwde model van de Hoogaars Alcyon schaal 1:10. Dit is namelijk één van de schepen van de Stichting Behoud Hoogaars. Douwe had zijn in aanbouw zijnde Engelse Loodskotter meegenomen, Joris de Yorkshire Coble, Hans was er met een kleine hoogaars, de Garnalenschuit en alle bijbootjes die in aanbouw zijn. Mark met de Happy Hunter en een Engelse reddingboot. Mark heeft met deze reddingboot nog op het Veerse meer gevaren. Een gemis was dat de 2e hands nautische boekenkraam ontbrak dit jaar en enige HMBC leden hun boeken voorraad dus niet konden uitbreiden.
Al met al weer een geslaagde dag en volgend jaar weer!
Hieronder een foto-impressie met foto's gemaakt door Joris en Hans.

Hans Staal
foto's : Hans Staal en Joris Priem

Vorige pagina | Home

Gecreëerd 19 juli 2015
Copyright © 1999 - 2024 HMBC