Haagse Modelboot Club - HMBC

Foto's Van Loon Hardzeildag

in Veere (19 juli 2014).
Klik op een plaatje voor een vergroting.
Vorige pagina | Home | Diashow
Voor alweer de 21e keer organiseerde de Stichting Behoud Hoogaars de Van Loon Hardzeildag. Het weer was prima, maar wel erg warm. We hadden meteen een extra zeil bij de stand gespannen wat voor voldoende schaduw zorgde.
De Van Loon hardzeildag speelt zich af op het Veerse Meer ter hoogte van Veere en bestaat uit een aantal zeilwedstrijden met diverse rond en platbodemjachten. Naast de zeilwedstrijden is er walgebeuren direct aan het water.
Daar waren wij ook aanwezig met verschillende scheepsmodellen. Op de stand is de blikvanger vooral het door Willem gebouwde model van de Hoogaars Alcyon schaal 1:10. Dit is namelijk één van de schepen van de Stichting Behoud Hoogaars. Douwe had zijn in aanbouw zijnde Engelse Loodskotter meegenomen, Joris de Fifi (een schotse haring logger), Hans was er met de Hengst en Mark met de Happy Hunter. Daarnaast had Mark ook de filmboot meegenomen en hij durfde zich daarmee zowaar tussen de grote schepen te begeven. We zijn erg benieuwd naar de filmpjes die hij daarmee gemaakt heeft.
De 2e hands nautische boekenkraam was zeer tevreden nadat enige HMBC leden hun van een behoorlijk deel van hun voorraad boeken verlost hadden.
Al met al weer een geslaagde dag en volgend weer!
Hieronder een foto-impressie

Hans Staal
foto's : Hans Staal

Vorige pagina | Home

Gecreëerd 20 juli 2014
Copyright © 1999 - 2023 HMBC