Haagse Modelboot Club - HMBC

Foto's Halve omloop Zegerplas

Alphen a/d Rijn (12 maart 2017).
Klik op een plaatje voor een vergroting.
Vorige pagina | Home | Diashow
Een start om van te smullen. Zo kan je deze start van het nieuwe vaar seizoen wel omschrijven.
Prachtig weer en een dun windje 3 Z-O een goed windje voor alle 14 boten , wat je wel een perfecte opkomst kan noemen.
Ik krijg wel het gevoel , dat het RC Zeilen weer aan het aantrekken is, gezien de goede opkomst van de ANSF wedstrijden van vorig jaar.
Zou het promotie werk van Arnold dan toch zijn vruchten gaan afwerpen ? We zijn hem soms wel eens kwijt uit de groep , en hij zijn boot.
Dat mag de pret niet drukken niets dan positief.
Ook een speciale vermelding waard is wel dat Robert en Arie ondanks hun motoriek beperking toch meegingen. Chapo Heren.
We vertrokken mooi op tijd rond 11 uur en alles liep zonder veel oponthoud naar de T stijger noord waar we zoals gebruikelijk een pauze hielden.
We zouden bij de Skibaan kijken of we een hele of een halve omloop zouden doen. Dirk en Arnold hadden samen besloten om een halve ronde te doen.
De skibaan was vroeger een obstakel, door de vele ankerkabels van de installatie. Er zijn wat kabels verlegd zodat je nu ook binnen de kabels door kan zeilen.
Je boot moet er een klein stukje uit voor om het Restaurant. Dat is wel te doen voor de meeste boten en het veiligst dan om de buiten kabels heen.
Dan is je boot best ver weg en is er opperste concentratie vereist, maar wel een uitdaging. Let er wel op dat je zendbereik van je zender set goed is.
Verder waarschuwde Hein niet te dicht naar de kant te varen van wegens de ondiepte voor de lange kielen , heel atent natuurlijk.
Even niet opletten en Hein zat zelf vast, maar Joost van Santen had in zijn rugzak een waadbroek en stapte zo het water in. Ik vergat er zelfs een foto van te maken. Ik ben ook een actie fotograaf van niks eigenlijk.
Zo kwamen we rond 14.15 weer op de parkeer plaats aan, best snel eigenlijk na zo'n 5 km lopen. Na de rondvraag van Joost om nog een stukje Aarkanaal te zeilen hadden de meesten het wel gehad, dus werd er besloten te stoppen .
Zo ging ik weer, na wat na zeilen, met een voldaan gevoel naar huis.
Ik bedank uiteraard weer de zeilcommissie van de MV Woubrugge voor de prima organisatie en graag tot de volgende keer.

Wim Breedijk
foto's : Wim Breedijk

Vorige pagina | Home

Gecreëerd 13 maart 2017
Copyright © 1999 - 2023 HMBC