Haagse Modelboot Club - HMBC

Foto's Modelzeil toertocht

Omloop Zegerplas (22 maart 2015).
Klik op een plaatje voor een vergroting.
Vorige pagina | Home | Diashow
De start van de Hele omloop Zegerplas in Alphen a/d Rijn liep niet helemaal vlekkeloos. De 2.4GHz ontvanger van Joost zijn Skutsje vertoonde storingen. Joost had gelukkig nog een ontvanger tot zijn beschikking, maar vergat dat ook zijn afstellingen overnieuw ingesteld moesten worden. Robert kon Joost gelukkig assisteren, zodat we konden vertrekken ….
Na het bekende bruggetje liet het Skutsje van Dirk van Berkel het afweten en moest Dirk terug. Jammer Dirk, volgend keer beter, dit kan gebeuren.
We vertrokken met 8 boten. Hein zou iets later komen, bij elkaar dus 9, een leuk koppeltje zo. Het werd een prachtige dag, eerst fris, maar later met de zon erbij en met een rustig windje 2-3 was het volop genieten. Het werd een drukte van belang met veel bekijks en veel vragen .
Arnold Mulder kon weer heerlijk promoten en uitleg geven . Omdat de kabelbaan niet draaide konden we binnen de kabels blijven en werd een halve een hele ronde om de Zegerplas. Verder waren er geen echte problemen. Alleen Gerrit zat even vast op de keien. Dat werd opgelost met de werphengel die Gerrit meestal bij zich heeft (kwam weer mooi van pas).
Het tweemastertje dat mee voer maakte water. Een goed zeilend zelf gebouwd scheepje van iemand uit Hilversum, die voor het eerst meedeed, maar waar ik helaas de naam van kwijt ben (mijn excuus hiervoor), maar leuk een nieuw gezicht. Misschien komen er toch weer wat nieuwe mensen bij, dat zou leuk zijn!!!
Al met al, was het weer een zeer geslaagde dag en bedank ik de zeilbrigade van MV Woubrugge. Graag tot een volgend keer.
Voor nog meer foto's, klik op de naam van:
Joost van Donk
en van Kim van Zwieten

Wim Breedijk
foto's : Wim Breedijk

Vorige pagina | Home

Gecreëerd 23 maart 2015
Copyright © 1999 - 2023 HMBC