Haagse Modelboot Club - HMBC

Foto's Omloop Zegerplas

(27 maart 2011).
Klik op een plaatje voor een vergroting.
Vorige pagina | Home | Diashow
Het is wel veel zeilen, geef ik toe, op deze site. Maar het is even niet anders.
Zo was er de Omloop Zegerplas . Die werd georganiseerd door de M.V Woubrugge, vertegenwoordigd door Dirk van Berkel (afd. zeilen ) Het weer was prachtig, met een zwak tot een matig windje, een goed uitgangspunt. Jammer van de opkomst, waren er vorig jaar nog 14 boten, nu slechts 5. Teleurstellend voor de mensen van de organisatie, maar het is niet anders. Zo zijn we toch op pad gegaan, om het onszelf naar de zin te maken, en daar lag het beslist niet aan.
We zouden eigenlijk een halve Zegerplastoer doen, maar op het punt aankomend om te keren, besloten we in onderling overleg, toch langs de waterkabelbaan te zeilen . De boten zijn dan best ver weg (zie foto) ...leuk dat het Gerrit met zijn Robbe Comtesse 95 cm lukte om om de kabelbaan te zeilen. Moet wel gezegd dat met een tweekleurig zeil en verhoogde mast de boot goed zichtbaar bleef. Maar toch knap Gerrit ..het is ook een beetje durven .
Door een zender/ontvanger probleem, (afstand) heeft Hein zijn Skutsje een stukje, om de kabelbaan moeten dragen en heeft zo zijn tocht prima verder af kunnen maken. Door het mooie weer waren er veel mensen op de been, ideaal voor de promotie. Zit er een motortje in?.... was weer een veel gestelde vraag.
Aangekomen bij de parkeerplaats stond Dirk met een lekker soepje op ons te wachten, en wij lieten dat ons heerlijk smaken. Prima geregeld Dirk, zo ook de zeer mooie oorkonde, die ons ten deel viel, en uitgereikt door Dirk met dank voor onze deelname. Jammer dat Dirk wel 15 oorkondes overhield, volgende keer maar hopen op een betere opkomst ...wel positief blijven, toch?
Rest ons nog de Kanaal (race). Deze verliep ook prima, met Hein zijn nieuwe J Klasse, erg mooi om te zien. Ik bedank M.V.Woubrugge weer voor de prima organisatie, en graag tot een volgend keer.

Wim Breedijk
foto's : Wim Breedijk

Vorige pagina | Home

Gecreëerd 27 maart 2011
Copyright © 1999 - 2023 HMBC