Foto's Halve omloop Zegerplas
(28 maart 2010).
Klik op een plaatje voor een vergroting.
Vorige pagina | Home | Diashow
Zondag 28 maart werd de eerste toertocht voor RC modelzeilboten van dit jaar gehouden, de Halve omloop Zegerplas. Toen ik om 9.45 uur aankwam bij de Zegerplas op de parkeerplaats bij de Zuidsteiger waren er al aardig wat mensen van o.a V.M.B.C. 't Anker. Ook een paar nieuwe gezichten, dat is natuurlijk leuk. Hoe meer zielen enz ...
Met zo'n 14 boten was het een gezellig clubje met van allerlei soorten zeilboten....erg leuk. Na een briefing van Dirk van Berkel (M.V Woubrugge organisator) zouden we van start gaan. Er was besloten het zeiltraject wat te verleggen, vanwege de waterskibaan. Er waren vorig jaar een paar boten blijven hangen aan de kabels, o.a ik, omdat die slecht te zien zijn. Een prima besluit overigens.
We zouden de Noordkant bevaren, heen en terug, startend in het AarKanaal. Alleen, waar we ons in hadden vergist was de wind, die was rustig bij vertrek, maar trok wel erg snel aan. De meeste boten waren overtuigd (te veel zeil). We hadden er onze handen vol aan en er moesten boten afhaken.
Vermeldingswaard was het Skûtsje van Dik van Kooij .....Probleemloos over het ruwe water. Petje af.
Er vielen 6 boten uit waaronder ik zelf, hevel roerservo , jammer volgend keer beter. We zouden na de pauze, met een zeer lekker kopje verse soep verzorgd door Ed van Pelt van M.V. Woubrugge , de mini race met de overgebleven 8 boten nog gaan doen. Naar de Hefbrug van Alphen a/d Rijn en weer terug. De wind daar was een stuk milder en daardoor liep deze (race) zeer voorspoedig, met één uitvaller. Verder een eervolle vermelding. Het voortreffelijke werk van Robert Bekooi met de volgboot. Die was ook dit maal beslist nodig. Het volgbootje was een prima besluit van de gastheren van Woubrugge, die ik tevens weer bedank voor de prima organisatie. Hein weer bedankt voor de rozen ook namens de vrouwen.
En graag weer tot een volgend evenement.

Wim Breedijk
foto's : Wim Breedijk.

Vorige pagina | Home

Gecreëerd 28 maart 2010.
Copyright © 1999 - 2010 HMBC