Haagse Modelboot Club - HMBC

Foto's 6e ANSF-Zeilwedstrijd

op Madestein (3 november 2013).
Klik op een plaatje voor een vergroting.
Vorige pagina | Home | Diashow
Bij aankomst op Madestein was het nog aardig weer, maar dat veranderde al snel in regen, hagel en flinke windvlagen. Als gevolg hiervan werd de start van de 6e ANSF-zeilwedstrijd even uitgesteld.
Toen het even droog was werd de eerste heat gestart, maar al snel begon het weer te regenen en flink te waaien. De Micro Magic van Chris Collignon was niet te houden en ging alle kanten op. Einde oefening. Ook Dirk van de Wereld met zijn A-klasser had problemen. Hij kon met geen mogelijkheid door de wind komen en belandde op het strandje, waar hij een tiental meters van de kant met zijn kiel vastliep.
Ook Piet Buitenhek trof dit lot. Zijn "gele banaan" kreeg hij ook niet door de wind en zo kwam hij ook op het strandje vast te zitten. Omdat hij echter een kortere kiel had dan Dirk kon hij hem van de kant af net te pakken krijgen. Ook voor hen was het einde oefening. Hein Wesselius en Dik van Kooij waren met hun skûtsje aan de wedstrijd gestart, maar ook zij hadden last van de zwarewindvlagen. Hein besloot daarom zijn skûtsje maar weer in de auto te zetten en verder met z'n M-klasser te gaan varen.
Wim Nuijten had al snel geen controle meer over zijn schip. De zender was uitgevallen en bij controle door onze elektronica deskundige Mark Bol bleek water de boosdoener te zijn. Ook voor hem dus einde oefening. Zo bleven er nog 7 schepen over voor de rest van de wedstrijd.
Het weer was echter zo slecht geworden, dat we besloten maar even op beter weer te wachten. Weeronline voorspelde dat het rond half 1 droog zou worden. En zowaar rond kwart voor 1 klaarde het op en konden we verder met de wedstrijd. Op enkele druppeltjes na bleef het verder droog en hebben we nog 6 heats kunnen zeilen.

Kijk hier voor foto's van Joost.

André Ros
foto's : André Ros

Uitslag 6e ANSF zeilwedstrijd
op Madestein in Den Haag

 NaamBootTotaal
1Joost v.DonkNED397
2Wim BreedijkNED2912
3Hein WesseliusHW/NED1219
4Wim BunteNED6823
5Arnold MulderNED41229
6Dik van KooijSneker Pan34
7Mark Bol1m/Witte banaan-
7Hans StaalNED12-
9Wim NuijtenNED16-
9Dirk v.d.WereldA-klasser Carin-
9Piet Buitenhek1m/Gele banaan-
9Chris CollignonMicroMagic-

Vorige pagina | Home

Gecreëerd 3 november 2013
Copyright © 1999 - 2023 HMBC