Haagse Modelboot Club - HMBC

Foto's 3e ANSF Modelzeilwedstrijd

Madestein, Den Haag (11 juni 2017).
Klik op een plaatje voor een vergroting.
Vorige pagina | Home | Diashow
Onderweg naar Den Haag zag ik het wel zitten: zon en wind. Een prima weertje om een dagje te zeilen.
Bij Madestein aangekomen waren er al een aantal liefhebbers op het water bezig en anderen zaten al een lekker bakje koffie met koek te nuttigen bij Ben in het clubhuis.
Rond 11 uur konden we met 13 deelnemers van start gaan.
Helaas was de voorspelde wind voor het clubhuis letterlijk ver te zoeken, toch besloten we om te profiteren van de wind die onder de bomen doorkwam. Toch bleek dat (achteraf) geen gelukkige keuze te zijn. De wind was beperkt aanwezig waardoor het regelmatig meer drijven dan een lekkere pot zeilen was.
Helaas is een deelnemer in de eerste heat er direct al mee gestopt omdat hij op zijn fouten aangesproken werd en blijkbaar daar niet van wilde leren. Voor een andere deelnemer was er te weinig wind om door te kunnen gaan en hij haakte ook af. Gelukkig kwam er nog een verlate RG95 meedoen, die tussen alle M-Klassers erg goed mee kon komen.
Het ontbreken van wind op de zeilplek veroorzaakte toch zoveel onvree, dat we na 6 heats even na de middag gestopt zijn waarna de één naar huis ging om tennis te kijken en een aantal anderen de wind opzochten en nog flink aan de bak moesten in een aantrekkende wind met een kracht van 4-5bf.
De top-3 van vandaag is: 1e Robert (NED195), 2e Joost (NED1) en 3e Leo (NED66)

Pfff...lastig hoor om de boel leuk, gezellig en interessant te houden.
Maar kijken of we nog een dag kunnen vinden waarop de 2e ANSF wedstrijd die we door de harde wind hebben moeten afgelasten kunnen inhalen?
Anders hopelijk tot 20 augustus voor de 4e ANSF zeilwedstrijd.

Joost van Donk
foto's : Joost van Donk

Vorige pagina | Home

Gecreëerd 12 juni 2017
Copyright © 1999 - 2023 HMBC