Haagse Modelboot Club - HMBC

Foto's 4e ANSF-Modelzeilwedstrijd

in Woerden (20 augustus 2017).
Klik op een plaatje voor een vergroting.
Vorige pagina | Home | Diashow
Bij aankomst bij het Meer van Lugano aan de Cattenbroekplas in Woerden waren de mannen al lekker bezig met o.a. het optuigen en boeien leggen om aan de 4e ANSF zeilwedstrijd te beginnen.
Het weer was opperbest: 20 graden, beetje zon en een lekker windje W-ZW. Wel vlagerig 3-4 bf soms even 5 bf aantikkend. De boten liepen soms erg snel.
Feestje dus onder de kenners. Ik was begonnen met een C tuig, maar heb hiermee eigenlijk te lang doorgezeild in de verwachting dat de wind zou aantrekken.
Ik kwam daardoor soms te kort. Later ben ik naar B overgegaan, waardoor mijn boot NED 29, vooral aan de wind beter liep.
Met 11 boten hadden we toch nog een aardig clubje om een leuk wedstrijdje te zeilen en zo geschiedde.
Er zijn zo'n 12 heats gevaren. Gerrit heeft wel erg veel in de rescu boot gezeten met van alles te doen, van losgeslagen boei tot electrische storing, lijn en schoot problemen en het aan elkaar vast zitten. Ja, er gebeurde hier en daar wel wat, maar gelukkig geen echte schade.
Als we Gerrit ook niet hadden. Top Gerrit. Je kan eigenlijk niet zonder boot en fijn dat er een goede elctro motor voor de aandrijving is .
Ik moet zeggen dat er een opperbeste stemming heerste. Zeer gemoedelijk, zoals het hoort. Ondanks dat de start soms niet zo verliep als het moest. Een windvlaag was daar soms ook de oorzaak van.
We kunnen weer een zeer mooie zeildag bijschrijven en daar gaat het toch om.
Gerrit van 't Anker nog bedankt voor de organisatie, het leggen vaan de boeien, en vooral het bemannen van de rescu boot.
Graag tot een volgend keer.

Wim Breedijk
foto's : Wim Breedijk

Vorige pagina | Home

Gecreëerd 22 augustus 2017
Copyright © 1999 - 2023 HMBC