Haagse Modelboot Club - HMBC

Foto's 2e ANSF modelzeilwedstrijd

(29 mei 2011).
Klik op een plaatje voor een vergroting.
Vorige pagina | Home | Diashow
Vanwege een te hard opstekende wind, zijn er vandaag (29 mei) maar drie rondjes gezeild en is er besloten om deze 2e ANSF zeilwedstrijd te verdagen naar een nader te bepalen datum. Ik doe toch een verslagje met wat foto's. Er was een evenement op het Strijkviertel. We moesten dus van locatie afwijken, en dat bleek niet zo verkeerd.
De nieuwe lokatie was Langeraar, maar door de harde wind zijn we verder moeten uitwijken naar achter de strekdam. Het enige was de diepte waar we zeilden. "Het kon net" zal ik maar zeggen. Het was meer voor de 1 meter of Micro Magic, maar verder? Het was ook geen straf om er te wonen. Op de foto, achter de ophaalbrug zijn witte schuimkoppen te zien. Daar was het helemaal niet te doen.
Met 11 boten was de opkomst niet slecht. Het was een gezellig groepje. Het kan altijd beter, we hebben ook wel met +- 20 boten gezeild.
We missen er best een aantal, maar wie weet. John had met veel moeite toch een baan kunnen uitleggen. Maar later trok de wind zo aan dat we besloten na 3 ronden te stoppen. Er viel een aantal boten uit door diverse storingen. Tot overmaat van ramp viel de volgboot ook uit en hebben we er een punt achter gezet, een wijs besluit. 2 jongens in een rubber motorbootje hebben eerst de volgboot met het defect naar de wal geholpen, en daarna tevens de boeien eruit gelicht... top hoor!!! Volgende keer beter. Bedankt iedereen voor de inzet en tot het volgende ANSF zeilevenement maar weer.

Wim Breedijk
foto's : Wim Breedijk

Vorige pagina | Home

Gecreëerd 2 juni 2011
Copyright © 1999 - 2023 HMBC